Gå videre til hovedindholdet

Nordens største indendørs havecenter

Idag åbnede et nyt havecenter i Hillerød og da jeg arbejder i Hillerød, så slog jeg lige et smut forbi på vejen hjem. Hverken for at få kransekage eller champagne, men mere for at få stillet min nysgerrighed og få købt lidt fornødenheder bl.a. så- og priklemuld til kommende så-projekter.

Plantorama er nordens største indendørs havecenter og med sine 10.000 kvm, så er det stort. Og alt inkl.  planter er bogstaveligt talt indendørs, så på en regnvejrdag er det muligt at handle planter uden at blive våd ;-)


Ud over så- og plantemuld, så havde jeg planlagt at skulle købe frø til ærteblomster, som skal gro op af det kommende rionet på stakittet. Det blev til den mørke Beaujolais. Og så fandt en pose med tre skønne mørke dahliaer også sin vej ned i indkøbsvognen.

Derudover fik jeg nogle tidlige sætte-kartofler, som bliver sat til forspirring imorgen.Haveafdelingen fandt jeg - naturlig vis - mest interessant. Og jeg måtte da også lige rundt et par gange. Men der var også en stor afdeling med fisk både til dam og akvarier, som jeg lige måtte forbi. Jeg kunne se, at det var en oplevelse for mange børn at gå rundt og kigge på de mange forskellige og flotte fisk.

Kommentarer

 1. Hej Susanne

  Tak for en spændende rapport fra det nye plantorama..... er spændt på, hvad alle synes om det.

  Bor jo selv i Nordsjælland, så jeg skal da også slå vejen forbi, men jeg venter lige til "nyhedens interesse" er stilnet af...... det lyder dog ikke som om parkering m.v. var et stort problem på åbningdagen :0))

  Mvh.
  Lonni - Mit lille paradis :0))

  SvarSlet
 2. Wow paradis... meeeeeeen er det nu ikke lidt farligt med sådan et sted lige i nærheden ;o)
  Godt klaret at du ikke fik mere i vognen... :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 3. Ja det er godt nok stort, hvordan ligger priserne? Man kan da nemt blive fristet, når man går derind, det er jeg ikke i tvivl om.

  SvarSlet
 4. Der ser godt nok stort ud, jeg er også nysgerrig om hvordan planteudvalget er?
  Det var godt at du fik hvad du kom efter + lidt mere:-)

  SvarSlet
 5. Skønt med nye steder
  - her er heldigivis også et i nærheden ... ;0)
  Dit projekt med "børnehave" ser spændende ud - glæder mig til at følge det.
  God weekend

  SvarSlet
 6. Hej Susanne

  Nu arbejder du jo i nærheden, men er det ellers turen værd? For mig ser det frygtelig stort ud og så syntes jeg egentlig det er unaturligt at alle planterne står indenfor :o)) Men nu er jeg jo også sådan lidt sær og sværger til at handle som i "gamle" dage :o))

  SvarSlet
 7. Gode billeder.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 8. Vi har også Plantorama herovre i Jylland, og det er helt sikkert en spændende butik at besøge, men jeg synes, det ofte er et meget dyrt sted at handle.
  Jeg undersøger som oftest markedspriserne før jeg indkøber større ting. Har set varer, som kunne fås til halv pris andre steder.
  Når det er skrevet, vil jeg sige, at de også ind imellem har super gode tilbud.
  Folien til vores havebassin er f.eks. købt der, de kørte med et super tilbud, lige da vi stod og skulle bruge det :-)

  SvarSlet
 9. Uh ha det lyder da fristende...godt jeg ikke kommer til Hillerød så tit, kunne snildt få mig på afveje....!

  SvarSlet
 10. Hold da fast en butik. Har aldrig været i en Plantorama, det ender som regl med den lokale planteskolen lidt længere nede af vejen. Den er bare desværre lukket nu, så skal have fundet en anden. Vi som regl i Holland en gang om året og besøge nogle venner, og der har de KÆMPE plantecenter. Forestiller mig at Plantorama må være noget af det samme som det de har.

  Dejlige køb du fik gjort, de mørke dahlia lyder skønne.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 11. Hold da op, hvor er det stort. Jeg må vist også forbi ved lejlighed.
  Mht. læggekartoflerne, kan du så ikke komme med et tip, om hvordan jeg lægger sådan nogle til forspiring?
  God weekend
  Nina

  SvarSlet
 12. hej
  ja jeg var også i Plantorama i går, og fik også lidt i indkøbsvognen.... hold da op hvor er det stort:) Anne Gine

  SvarSlet
 13. Imponerende størelse. Det er da næsten en heldagsudflugt at komme rundt og se det hele :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 14. Jeg elsker Plantorama, det er bare sådan et spændende sted, at gå rundt. Og dermed mener jeg den der er i Viborg (har ikke været i andre)
  De har de fedeste ting til boligindretning/haveindretning; zinkfade, krukker, lys, lanterner, sammenplantninger, lækre havemøbler, osv. osv. + alt det andet som fugle, fisk, smådyr, + alt i tilbehør.
  Men det er som Vivi skriver ikke alt der er billigt, bestemt ikke, men det er et fedt sted at få inspiration. Også har de selvfølgelig, det vigtigste; rigtig mange lækre planter. (Det er FARLIGT at gå derind, hvis det bare er for at kigge.)
  Jeg glæder mig meget til at se dine Dahlia, de lyder spændende.
  Forårs hilsner fra Marianne.
  Ps. Jeg skal i Plantorama imorgen ..... og jeg ved jeg har en rygrad som en regnorm.... så det er faaaaaarligt ;-D

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…