Gå videre til hovedindholdet

Hurtigt arbejdende

Hold og hvor er de håndværkere hurtige, som vi har hyret til opgaven. I løbet af idag har de fået sat alle stolper og støbt dem fast. De har nået ca. 65 stk. - jeg er imponeret over deres effektivitet!


Og hvor er det en dejlig fornemmelse. At stolperne er kommet op betyder, at jeg har en fornemmelse af, at jeg igen befinder mig i mit eget - der er kommet en ramme, som andre skal træder over, hvis de skal ind i vores 'private rum'. Utroligt, at der ikke skal mere til.  


Allerede imorgen forventer håndværkerne at have brædderne sat på stolperne. Så igen bliver det rigtig spændende, at komme hjem fra arbejde for at se resultatet - og det skulle gerne være det færdige resultat. Det glæder jeg mig til at se.

Som I kan se, så er der nu en del bar jord og det er det, som hækken har fyldt ind i haven. Ved at sætte stakittet op, så tror jeg, at jeg får omkring 50 kvm potentiel bedplads ekstra - det er næsten ligesom juleaften! Tænk sig hvilke muligheder der er i det :-)


Derudover har de gravet to stolper ned til espalier til tobakspibeplanten. Så når vi engang får 'tid' skal stolperne males og vi have hentet et stort galvaniseret rionet til at sætte derpå. Tidligere kravlede planten ind i og over hækken, men nu kommer den til at stå ca. 1,5 meter fra stakittet, så nu må jeg i tænkeboks, for at finde en løsning på, hvordan det kan udnyttes!

Kommentarer

 1. @ Merete; det ser spændende ud på flere måder ;-)

  SvarSlet
 2. Ja de har godt nok været hurtige de håndværkere. Det bliver lækkert at planlægge og plante bedet til, der kan være mange spændende planter.
  Venter spændt på at se plankeværket færdigt i morgen.

  SvarSlet
 3. Ja, nogle gange er det pengene værd at sætte håndværkere på i stedet for selv at gøre arbejdet. Det bliver sandeligt godt og jeg kan da blive helt misundelig på alle de kvadratmeter bar jord - samt ikke mindst adskillige mange flere meter op ad plankeværket til klatreplanter. Uha, hvor bliver det godt. Kan godt forstå at du glæder dig til det og over det.

  God weekend.

  SvarSlet
 4. Hvor er det fantastisk hvilken forskel. Jeg kender jo alt til det med at bo åbent. Vi har godt nok en nyplantet bøgehæk på den ene side som er ca. 60 cm. men jo på ingen måde tæt. Det betyder at når jeg ligger på sofen i min stue, kan jeg faktisk kigge gennem køkkenallrummet hos naboen (nr.7) videre ind i stuen hos nr. 5 og ud gennem deres vindue på badeværelset kan jeg se enden af vejen. Fedt ik´? Til den anden side har vi ingen hæk endnu, den kommer nok til foråret... Heldigvis er vi alle herude gode til at tage hensyn og vi er jo alle i samme båd om man så må sige. Men jeg forstår ihvertfald til fulde din glæde over at få lukket af.

  SvarSlet
 5. Sikke en aktivitet der altid er hos dig :O)

  SvarSlet
 6. @ Lisbeth; jamen der er jo plads til så mange klatreplanter, men det må komme lidt hen af vejen. Én ting er sikkert; der kommer hverken efeu eller arkitektens trøst på - de er mig for gro-villige! Men clematis, roser måske humle, espalierede frugttræer - det er vist kun fantasien der sætter grænser :-)

  @ Ulla; det ville have taget en krig for os, så de penge er helt sikkert givet godt ud :-)
  Ja, det er jo det dejlige ved et stakit - så kan der gro noget i højden uden at tage ret meget plads. Og det er virkelig skønt at få så meget 'jomfrueligt' jord foræret :-)

  @ Mette; ja,når I alle har 'åben have', så må det være lidt anderledes og man tager hensyn til hinanden. Her har der været et par stykker forbi, som spurgte om der ikke tidligere havde været bassin i haven! Så når de pludselig har kunnet se det hele åbent, er det selvfølgelig også svært at lade være med at se ind!

  @ Susanne; ja, jeg har det bedst med at have noget at 'rive i', så der skal gerne ske lidt! Og med en 'gammel' have og et 'gammelt' hus, som er fra 1970, så skal der laves om og renoveres - det passer mig svært godt :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…