Gå videre til hovedindholdet

Haveselskabets have på Frederiksberg

Sådan kan planer pludselig ændre sig! Istedet for at gå i haven i det dejlige sommervejr, så lavede vi en aftale med et par fra familien om, at vi skulle mødes i Frederiksberg Have for at høre noget jazz til Copenhagen Jazz Festival.


Da vi havde hørt lidt jazz, så måtte de kvindelige familiemedlemmer lige få styret have-nysgerrigheden. Det første der mødte os var ovenstående træstammer - utroligt dekorativt, hvis man lige kan se bort fra plastik-møblerne som anes i baggrunden. Vejret var dejligt og derfor havde en del jazz-gæster søgt ind i skyggen.

Der er mange lange kig med klippede hække omkring, sådan at haven er delt op i mange mindre haverum. Her et haverum med store lange og rektangulære staudebede på hver side af græsplænen.
I de lange bede er der store grupper af forskellige stauder og kaldes derfor også for staudehaven. Stauderne er sammensat i forskellige farver, men i denne ende, hvor billedet er taget er det fortrinsvis de blå, lilla og grå farver. Staudehaven er designet af havearkitekt Jane Schull.

I et andet haverum er der farveafstemte bede med ex. stjerneskærm, roser, alunrod og storkenæb med purpur blomster og/eller løv. Foto'et jeg tog af det bed, yder desværre ikke farverne den kredit de skal have, så derfor intet billede derfra.

Der er flere haverum med vand brugt på forskellige måder. I dette haverum er der lavet små kanaler med vand, som derved opdeler haverummet i mindre rum. Der er lavet pergola'er, espalier men også bare stolper, hvorpå der gror forskellige klatreplanter.


Resten af familien havde fået nok af musikken og stødte derfor til de kvindelige medlemmer mens vi var i et haverum med vand. Her er der også mulighed for at 'gå på vandet', så det måtte sønnike selvfølgelig afprøve.

Have-anlægget inde midt på Frederiksberg, er noget større end forventet og der er mange forskellige have-udtryk at forholde sig til. Vi nåede desværre ikke at se det hele, så der er grobund for, at jeg skal derind igen for at suge til mig. Og jeg kan da varmt anbefale en have-tur på Pile Allé på Frederiksberg :-)

Kommentarer

 1. Tak for kigget i Haveselskabets Have, sådan nogle steder kommer jeg af gode grunde ikke lige, men så kan jeg jo nyde billederne her på bloggen.

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth; du er så velkommen til at suge til dig her :-)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Det lyder som en dejlig lørdag for hele familien. Der skal jeg forbi en dag...
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. @ Lone; det var en dejlig dag, hvor vi også spiste frokost i én af de gamle haver :-)

  SvarSlet
 5. Dejligt at få et kig i haven..Det er lidt langt væk for mig at tage på besøg men man kan jo altid planlægge en tur :)

  SvarSlet
 6. @ Karina; hvis du er herovre alligevel, så er haven helt sikkert en tur værd :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …