Gå videre til hovedindholdet

Haveselskabets have på Frederiksberg

Sådan kan planer pludselig ændre sig! Istedet for at gå i haven i det dejlige sommervejr, så lavede vi en aftale med et par fra familien om, at vi skulle mødes i Frederiksberg Have for at høre noget jazz til Copenhagen Jazz Festival.


Da vi havde hørt lidt jazz, så måtte de kvindelige familiemedlemmer lige få styret have-nysgerrigheden. Det første der mødte os var ovenstående træstammer - utroligt dekorativt, hvis man lige kan se bort fra plastik-møblerne som anes i baggrunden. Vejret var dejligt og derfor havde en del jazz-gæster søgt ind i skyggen.

Der er mange lange kig med klippede hække omkring, sådan at haven er delt op i mange mindre haverum. Her et haverum med store lange og rektangulære staudebede på hver side af græsplænen.
I de lange bede er der store grupper af forskellige stauder og kaldes derfor også for staudehaven. Stauderne er sammensat i forskellige farver, men i denne ende, hvor billedet er taget er det fortrinsvis de blå, lilla og grå farver. Staudehaven er designet af havearkitekt Jane Schull.

I et andet haverum er der farveafstemte bede med ex. stjerneskærm, roser, alunrod og storkenæb med purpur blomster og/eller løv. Foto'et jeg tog af det bed, yder desværre ikke farverne den kredit de skal have, så derfor intet billede derfra.

Der er flere haverum med vand brugt på forskellige måder. I dette haverum er der lavet små kanaler med vand, som derved opdeler haverummet i mindre rum. Der er lavet pergola'er, espalier men også bare stolper, hvorpå der gror forskellige klatreplanter.


Resten af familien havde fået nok af musikken og stødte derfor til de kvindelige medlemmer mens vi var i et haverum med vand. Her er der også mulighed for at 'gå på vandet', så det måtte sønnike selvfølgelig afprøve.

Have-anlægget inde midt på Frederiksberg, er noget større end forventet og der er mange forskellige have-udtryk at forholde sig til. Vi nåede desværre ikke at se det hele, så der er grobund for, at jeg skal derind igen for at suge til mig. Og jeg kan da varmt anbefale en have-tur på Pile Allé på Frederiksberg :-)

Kommentarer

 1. Tak for kigget i Haveselskabets Have, sådan nogle steder kommer jeg af gode grunde ikke lige, men så kan jeg jo nyde billederne her på bloggen.

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth; du er så velkommen til at suge til dig her :-)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Det lyder som en dejlig lørdag for hele familien. Der skal jeg forbi en dag...
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. @ Lone; det var en dejlig dag, hvor vi også spiste frokost i én af de gamle haver :-)

  SvarSlet
 5. Dejligt at få et kig i haven..Det er lidt langt væk for mig at tage på besøg men man kan jo altid planlægge en tur :)

  SvarSlet
 6. @ Karina; hvis du er herovre alligevel, så er haven helt sikkert en tur værd :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…