Gå videre til hovedindholdet

Haveselskabets have på Frederiksberg

Sådan kan planer pludselig ændre sig! Istedet for at gå i haven i det dejlige sommervejr, så lavede vi en aftale med et par fra familien om, at vi skulle mødes i Frederiksberg Have for at høre noget jazz til Copenhagen Jazz Festival.


Da vi havde hørt lidt jazz, så måtte de kvindelige familiemedlemmer lige få styret have-nysgerrigheden. Det første der mødte os var ovenstående træstammer - utroligt dekorativt, hvis man lige kan se bort fra plastik-møblerne som anes i baggrunden. Vejret var dejligt og derfor havde en del jazz-gæster søgt ind i skyggen.

Der er mange lange kig med klippede hække omkring, sådan at haven er delt op i mange mindre haverum. Her et haverum med store lange og rektangulære staudebede på hver side af græsplænen.
I de lange bede er der store grupper af forskellige stauder og kaldes derfor også for staudehaven. Stauderne er sammensat i forskellige farver, men i denne ende, hvor billedet er taget er det fortrinsvis de blå, lilla og grå farver. Staudehaven er designet af havearkitekt Jane Schull.

I et andet haverum er der farveafstemte bede med ex. stjerneskærm, roser, alunrod og storkenæb med purpur blomster og/eller løv. Foto'et jeg tog af det bed, yder desværre ikke farverne den kredit de skal have, så derfor intet billede derfra.

Der er flere haverum med vand brugt på forskellige måder. I dette haverum er der lavet små kanaler med vand, som derved opdeler haverummet i mindre rum. Der er lavet pergola'er, espalier men også bare stolper, hvorpå der gror forskellige klatreplanter.


Resten af familien havde fået nok af musikken og stødte derfor til de kvindelige medlemmer mens vi var i et haverum med vand. Her er der også mulighed for at 'gå på vandet', så det måtte sønnike selvfølgelig afprøve.

Have-anlægget inde midt på Frederiksberg, er noget større end forventet og der er mange forskellige have-udtryk at forholde sig til. Vi nåede desværre ikke at se det hele, så der er grobund for, at jeg skal derind igen for at suge til mig. Og jeg kan da varmt anbefale en have-tur på Pile Allé på Frederiksberg :-)

Kommentarer

 1. Tak for kigget i Haveselskabets Have, sådan nogle steder kommer jeg af gode grunde ikke lige, men så kan jeg jo nyde billederne her på bloggen.

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth; du er så velkommen til at suge til dig her :-)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Det lyder som en dejlig lørdag for hele familien. Der skal jeg forbi en dag...
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. @ Lone; det var en dejlig dag, hvor vi også spiste frokost i én af de gamle haver :-)

  SvarSlet
 5. Dejligt at få et kig i haven..Det er lidt langt væk for mig at tage på besøg men man kan jo altid planlægge en tur :)

  SvarSlet
 6. @ Karina; hvis du er herovre alligevel, så er haven helt sikkert en tur værd :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…