Gå videre til hovedindholdet

Kan man høre edderkoppen spinde?

Mens vi sad på terrassen i går aftes og nød kaffen, fik vi øje på denne store edderkop, som sad på væggen på vores havestue. Den havde vældig travlt! Den havde fanget et eller andet i sit edderkoppespind, som den var ifærd med at arbejde med eller også var det nylagte æg, som den pakkede ind i sit spind. Byttet eller æggene blev rullet rundt og rundt i en vældig fart og jeg går ud fra, at den var igang med at vikle det ind i sit spind.

Utroligt så hurtigt og koordineret en edderkop kan bevæge sine lange behårede ben og så tilmed hele seks ben på én gang (de to bagerste blev brugt til holde fast i spindet).


Og med fare for at lyde 'dum', så vover jeg alligevel at påstå, at vi kunne høre den spinde - der kom ihvertfald nogle små lyde fra edderkoppen, mens den spandt og snurrede byttet/æggene rundt og rundt. Og lyden forsvandt, da edderkoppen kravlede bort!

Kommentarer

  1. Naturen er forunderlig :) Godt fanget med cameraet.

    SvarSlet
  2. Hej Anemone
    Ja, det gælder bare om at have øje for det, så er der masser af underfundigt at se på :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.