Gå videre til hovedindholdet

Akeleje-drys

Jeg holder meget at akelejer og lader dem villigt så sig selv i havens bede. Efter blomstring kan de jo bare fjernes, hvis de står 'forkert'. Derfor er der efterhånden en del af akelejerne, som er ens - vel nærmest lyserøde. Men heldigvis har jeg da også en blå, en mørkerød og et par lavere hvide.

Og smukke er de, når de står og danser i vinden i deres små kjoler. På sigt kunne jeg godt tænke mig, at få nogle flere forskellige akelejer ind i haven ex. dobbelte eller langsporede - men det er som sagt på sigt.

En enkelt afklippet stilk er ofte nok til at pynte på spisebordet - der skal ikke altid så meget til, så for mig er det enkle ofte rigtig fint! Desværre går der ikke lang tid, før der under stilken er masser af akeleje-drys.  

De akeleje-blomster som sprang ud, som de første, har sagt farvel og kronbladene er faldet til jorden. De er nu godt igang med at sikre bestandens eksistens. Så det varer ikke længe inden vi skal igang med rosensaksen, hvis vi skal hindre, at de spreder deres frø og bliver til endnu flere akelejer i haven!

Men vi kan også bare lade dem så sig og i spænding vente og se, hvilke krydsede vidundere der dukker op næste år. For kan vi i det hele taget få for mange akelejer?

Kommentarer

 1. Jeg har meget svært ved at forestille mig, at man kan få for mange akelejer :-)

  Jeg har selv sået en masse dobbelte akelejer her i foråret. Dem har jeg ikke haft før, og jeg håber det med tiden vil give endnu flere variationer, når de blander sig på kryds og tværs med alle de andre.

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Nej vel :-)
  Det bliver spændende at se, hvordan de ser ud, når alle dine nysåede akelejer springer ud :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…