Gå videre til hovedindholdet

Sommer på terassen

Vi har fået sommermad på terrassen; pil-selv kæmperejer med groft brød og salat - uhm, som det smager på sådan en dejlig lun sommeraften.

Dertil nød vi henholdsvis belgisk øl og tysk riesling hvidvin. Begge veltemperede og kølige og var passende til en varm sommerdag som denne. De havde endnu et fællespunkt, da de begge er lavet på et kloster - den belgiske øl, som min mand drak, fra et munkekloster og den tyske riesling, som jeg drak, fra et nonnekloster.


Vinen har vi selv hjembragt fra vores dejlige ferie i Kr. Himmelfartsferien ved Rhinen. Da vi tog til området var der arrangeret flodtur og tur med svævebane. Men vi fik os en god overraskelse, da vi opdagede, at St. Hildegard Klosteret lå meget tæt på. Så vi tog en tur til klosteret, hvor vi hørte nonnesang og indkøbte den dejligste hvidvin. Hildegard von Bingen, som har grundlagt klosteret, var et meget spændende menneske og bliver kaldt middelalderens store mystiker og profet - læs mere her. Det var en dejlig oplevelse.

Indlægget her bliver skrevet i tusmørket på terrassen med en lun sweater over skuldrene. Ih, hvor jeg nyder de lange aftener på terrassen!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…