Gå videre til hovedindholdet

Sommer på terassen

Vi har fået sommermad på terrassen; pil-selv kæmperejer med groft brød og salat - uhm, som det smager på sådan en dejlig lun sommeraften.

Dertil nød vi henholdsvis belgisk øl og tysk riesling hvidvin. Begge veltemperede og kølige og var passende til en varm sommerdag som denne. De havde endnu et fællespunkt, da de begge er lavet på et kloster - den belgiske øl, som min mand drak, fra et munkekloster og den tyske riesling, som jeg drak, fra et nonnekloster.


Vinen har vi selv hjembragt fra vores dejlige ferie i Kr. Himmelfartsferien ved Rhinen. Da vi tog til området var der arrangeret flodtur og tur med svævebane. Men vi fik os en god overraskelse, da vi opdagede, at St. Hildegard Klosteret lå meget tæt på. Så vi tog en tur til klosteret, hvor vi hørte nonnesang og indkøbte den dejligste hvidvin. Hildegard von Bingen, som har grundlagt klosteret, var et meget spændende menneske og bliver kaldt middelalderens store mystiker og profet - læs mere her. Det var en dejlig oplevelse.

Indlægget her bliver skrevet i tusmørket på terrassen med en lun sweater over skuldrene. Ih, hvor jeg nyder de lange aftener på terrassen!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…